Организацията на обединените нации и нейни партньори призоваха за общ пакет

...
Организацията на обединените нации и нейни партньори призоваха за общ пакет
Коментари Харесай

ООН призова за $4,2 млрд. помощ за Украйна

Организацията на обединените народи и нейни сътрудници призоваха за общ пакет помощи в размер на 4,2 милиарда $ през 2024 година, предопределен за потърпевшите от войната хора в Украйна, както и за украинските бежанци, съобщи Ройтерс.

" Стотици хиляди деца живеят в обитаеми места на фронтовата линия, в условия на война, претърпяват ужаси, травмирани са и са лишени от опцията да задоволяват главните си потребности ", съобщи ръководителят на филантропичните интервенции на Организация на обединените нации Мартин Грифитс.

" Само този факт би трябвало да ни накара да създадем всичко допустимо да окажем повече филантропична поддръжка на Украйна ", сподели той. 

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси (OCHA) заяви, че повече от 14,6 милиона души (или 40% от популацията на Украйна) се нуждаят от филантропична поддръжка тази година поради съветската инвазия. 

По данни на службата над 3,3 милиона от хората в потребност живеят в селища на фронтовата линия, в това число в териториите, окупирани от Русия, до които достъпът остава " доста възпрепятстван ".

Службата на Организация на обединените нации изиска и 3,1 милиарда $, които да бъдат изхарчени през 2024 година за помощ за 8,5 милиона души в последна потребност от филантропична поддръжка. Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците търси 1,1 милиарда $ за поддръжка за 2,3 милиона украински бежанци, както и за страните, в които те са били признати. 

Руската инвазия, която стартира през февруари 2022 година, принуди 6,2 милиона души да избягат в чужбина. Четири милиона, в това число към един милион деца, остават разселени в страната, оповестява ОСНА. 

" Държавите, които са приели бежанци, не престават да уголемяват закрилата си и да приобщават новодошлите (украинци) в страните си, само че доста уязвими бежанци към момента имат потребност от помощ ", сподели висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди. " Те не би трябвало да се усещат принудени да се върнат назад (в Украйна), тъй като в заточение не могат да се оправят ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР